Zwerfsteenpad

Startpunt
Tourist Info Point, Borger

Lengte
13 km (kort 5, lang 8)

Kosten
€1

Kleur markering
Gestapelde keien met afdekplaat “zwerfsteenpad”

Honden
Deels aangelijnd

Korte omschrijving
Het Zwerfsteenpad is een wandelroute door- en om Borger van in totaal 13 kilometer. Vind je dit te lang, dan kan je de route opsplitsen in een rondje van 8 kilometer en een rondje van 5 kilometer. De route leidt je langs bijzondere plekken en is bewegwijzerd met de zogenaamde Steenmannetjes. Dit zijn paaltjes gemaakt van keien uit de omgeving van Borger. Hierop staat de routerichting aangegeven en ook vaak aanvullende informatie over een bezienswaardigheid. Op sommige paaltjes staat een QR-code die je kunt scannen voor informatieve video’s.

Willibrordkerk
De Willibrordkerk is een monumentale kerk, waarvan de toren uit het begin vn de 14e eeuw stamt. Het gebouw en de toren zijn erkend als rijksmonument.

Hunebed D27
Hunebed D27 ligt aan de noordoostzijde van Borger naast het Hunebedcentrum. Het is met een lengte van 22,6 meter en een breedte van 4,1 meter het grootste hunebed van Nederland. Het is een ganggraf en bestaat uit negen dekstenen op 26 draagstenen en twee sluitstenen en een complete poort met vier poortstenen en een deksteen.

Meer informatie
De folder is te koop voor €1,- bij het Tourist Info Point in Borger of via de webshop. De dichtstbijzijnde horecagelegenheden zijn op loopafstand van het TIP in Borger. Deze wandelroute is niet rolstoeltoegankelijk.

Meer weten?

Voor leuke tips, wandelkaarten, fietsroutes en andere informatie kun je terecht bij het Tourist Info Point in Borger. De enthousiaste vrijwilligers helpen je graag op weg in deze mooie omgeving.

Tourist Info Point Borger

Openingstijden

Mei-oktober: maandag t/m zaterdag van 10.00–17.00 uur.
November-april: maandag t/m zaterdag van 10.00–16.00 uur.

Gesloten op zondagen, 1e en 2e kerstdag, Pasen, Koningsdag, Pinksteren en oud en nieuw.

Hier vind je ons
Hoofdstraat 25
9531 AB Borger

Webshop
shop.bestemmingborgerodoorn.nl

Plan je route
Bel ons op 0599-638729

Cittaslow-gemeente

De gemeente Borger-Odoorn draagt al 12 jaar met trots het predicaat Cittaslow. Dit is een internationale erkenning voor kleinere gemeenten waar het fijn leven is, waar gastvrijheid de norm is en waar we tijd voor elkaar hebben.

Het motto van Cittaslow is Festina lente, wat letterlijk betekent: haast je langzaam. Dat doen we door op een menselijk tempo te genieten van alles in de gemeente. De gemeente werkt samen met haar inwoners en ondernemers aan een krachtige sociale gemeenschap met aandacht en respect voor elkaar.

Ga naar de inhoud