Wandelroute Schoonmeer

Startpunt
Schaapstreek, Odoorn

Lengte
5 km

Kosten
N.v.t.

Kleur markering
Blauw

Honden
Deels aangelijnd

Korte omschrijving
In boswachterij Odoorn heeft Staatsbosbeheer een route uitgezet van ongeveer 5 kilometer, gemarkeerd met paaltjes met een blauw schildje en een witte pijl. De verrassende route begint door een mooie laan naar het bos. Bij een idyllisch gelegen vennetje met een stenen trapje is het heerlijk rusten. Dat kan ook bij het Schoonmeer, dat in de zomer gedeeltelijk gevuld is met water. Tijdens strenge winters maken de Odoorners er een schaatsbaan van.

Langer wandelen?
Wandelroute Schoonmeer is te verlengen met de gemarkeerde route de Es. Deze is te herkennen aan een wit bord met een oranje pijl. Er kan ook worden gecombineerd met wandelroute Poolshoogte (6,5km wit), vanaf het ven met trappetjes.

Meer informatie
Het is ongeveer 10 km rijden vanaf TIP Borger naar het startpunt van de Wandelroute Schoonmeer. Eerste blauwe route aanduiding is te vinden als je de bomenlaan afloopt in westelijke richting, onder de N34 door. Daarna rechtsaf. Dit is een goed aangegeven route maar markeringen kunnen ook in of na de afslag staan, dus opletten is geboden. De wandelroute is niet rolstoeltoegankelijk.

Meer weten?

Voor leuke tips, wandelkaarten, fietsroutes en andere informatie kun je terecht bij het Tourist Info Point in Borger. De enthousiaste vrijwilligers helpen je graag op weg in deze mooie omgeving.

Tourist Info Point Borger

Openingstijden

Mei-oktober: maandag t/m zaterdag van 10.00–17.00 uur.
November-april: maandag t/m zaterdag van 10.00–16.00 uur.

Gesloten op zondagen, 1e en 2e kerstdag, Pasen, Koningsdag, Pinksteren en oud en nieuw.

Hier vind je ons
Hoofdstraat 25
9531 AB Borger

Webshop
shop.bestemmingborgerodoorn.nl

Plan je route
Bel ons op 0599-638729

Cittaslow-gemeente

De gemeente Borger-Odoorn draagt al 12 jaar met trots het predicaat Cittaslow. Dit is een internationale erkenning voor kleinere gemeenten waar het fijn leven is, waar gastvrijheid de norm is en waar we tijd voor elkaar hebben.

Het motto van Cittaslow is Festina lente, wat letterlijk betekent: haast je langzaam. Dat doen we door op een menselijk tempo te genieten van alles in de gemeente. De gemeente werkt samen met haar inwoners en ondernemers aan een krachtige sociale gemeenschap met aandacht en respect voor elkaar.

Ga naar de inhoud