Wandelroute Lunsveen

Startpunt
Tegenover Roompot Bospark Lunsbergen

Lengte
3 km

Kosten
N.v.t.

Kleur markering
Rood

Honden
Aangelijnd

Korte omschrijving
Als je op zoek bent naar een korte paaltjesroute door afwisselende natuur ga dan naar boswachterij Gieten-Borger. Staatbosbeheer heeft hier een wandelroute van ongeveer 3 kilometer uitgezet waarmee je aan de rand van het Lunsveen wandelt, het Drouwenerveld en door de dichte naaldbossen die deze boswachterij rijk is. Het Drouwenerveld wordt actief begraasd met koeien en schapen en het Lunsveen is een geliefde plek bij vele watervogels.

Langer wandelen?
De Wandelroute Lunsveen is te verlengen met de Erfgoedwandeling (8 km bruin).

Meer informatie
Deze goed aangegeven route staat niet (meer) op de website van Staatsbosbeheer. Het is ongeveer 8 km rijden vanaf TIP Borger naar het startpunt van de route. Let op: markeringen kunnen ook in of na de afslag staan. Vanwege zachte paden en boomwortels is de route niet rolstoeltoegankelijk.

Aanrader voor gezinnen met kinderen:

  • Boomkroonpad
  • Toilet bij horecagelegenheid De Woudstee
  • Kabouterpad met leuke opdrachten voor kinderen
  • Lorkenspeelbos
  • Speelweide
  • Picknicktafels

Meer weten?

Voor leuke tips, wandelkaarten, fietsroutes en andere informatie kun je terecht bij het Tourist Info Point in Borger. De enthousiaste vrijwilligers helpen je graag op weg in deze mooie omgeving.

Tourist Info Point Borger

Openingstijden

Mei-oktober: maandag t/m zaterdag van 10.00–17.00 uur.
November-april: maandag t/m zaterdag van 10.00–16.00 uur.

Gesloten op zondagen, 1e en 2e kerstdag, Pasen, Koningsdag, Pinksteren en oud en nieuw.

Hier vind je ons
Hoofdstraat 25
9531 AB Borger

Webshop
shop.bestemmingborgerodoorn.nl

Plan je route
Bel ons op 0599-638729

Cittaslow-gemeente

De gemeente Borger-Odoorn draagt al 12 jaar met trots het predicaat Cittaslow. Dit is een internationale erkenning voor kleinere gemeenten waar het fijn leven is, waar gastvrijheid de norm is en waar we tijd voor elkaar hebben.

Het motto van Cittaslow is Festina lente, wat letterlijk betekent: haast je langzaam. Dat doen we door op een menselijk tempo te genieten van alles in de gemeente. De gemeente werkt samen met haar inwoners en ondernemers aan een krachtige sociale gemeenschap met aandacht en respect voor elkaar.

Ga naar de inhoud