Odoornerdennen

Startpunt
Exloërweg, Exloo

Lengte
3 km

Kosten
N.v.t.

Kleur markering
Rood

Honden
Aangelijnd

Korte omschrijving
Tussen Exloo en Odoorn heeft Staatsbosbeheer op de Hondsrug een route uitgezet langs de mooiste plekjes van de Odoornerdennen. Dit bos bevindt zich op een voormalige zandverstuiving. Indertijd werd het bos door boeren aangelegd om een eind te maken aan de overlast van het stuifzand op de akkers. Uiteindelijk is hier een mooi, gevarieerd natuurgebied onstaan met jeneverbesstruiken, heide, bos en hoogteverschillen. Regelmatig kom je een bankje tegen in het bos. De route van ongeveer 3 kilometer is gemarkeerd met paaltjes met een rood schildje.

Wandelknooppunten
54 – 53 – 56 – 54 – 55

Langer wandelen?
De Odoornerdennenroute is goed te combineren met de Heideroute (2,7 km blauw). Ga bij wandelknooppunt niet links, maar rechtsdoor. Bij wandelknooppunt 74 gaat u naar rechts. U zit dan op de blauwe Heideroute. Als u de Heideroute helemaal hebt rondgemaakt en bij knooppunt 74 bent belandt, gaat u rechtsaf. Bij knooppunt 53 opnieuw naar rechts, u bevindt zich dan weer op de rode Odoornerdennenroute.

Onderweg komt u ook andere markeringsbordjes tegen:

  • Drenthepad (LAW)
  • Hondsrugpad (LAW)
  • Tijdreis Leewalroute

Meer informatie
Het is ongeveer 10 km rijden vanaf TIP Borger naar het startpunt van de route. Deze route is goed aangegeven, ook zonder kaart. Aan het begin van de route hangt een overzichtskaart, desgewenst kunt u hiervan een foto maken. Onderweg zijn er meerdere zitbankjes. Deze wandelroute is niet rolstoeltoegankelijk.

Meer weten?

Voor leuke tips, wandelkaarten, fietsroutes en andere informatie kun je terecht bij het Tourist Info Point in Borger. De enthousiaste vrijwilligers helpen je graag op weg in deze mooie omgeving.

Tourist Info Point Borger

Openingstijden

Mei-oktober: maandag t/m zaterdag van 10.00–17.00 uur.
November-april: maandag t/m zaterdag van 10.00–16.00 uur.

Gesloten op zondagen, 1e en 2e kerstdag, Pasen, Koningsdag, Pinksteren en oud en nieuw.

Hier vind je ons
Hoofdstraat 25
9531 AB Borger

Webshop
shop.bestemmingborgerodoorn.nl

Plan je route
Bel ons op 0599-638729

Cittaslow-gemeente

De gemeente Borger-Odoorn draagt al 12 jaar met trots het predicaat Cittaslow. Dit is een internationale erkenning voor kleinere gemeenten waar het fijn leven is, waar gastvrijheid de norm is en waar we tijd voor elkaar hebben.

Het motto van Cittaslow is Festina lente, wat letterlijk betekent: haast je langzaam. Dat doen we door op een menselijk tempo te genieten van alles in de gemeente. De gemeente werkt samen met haar inwoners en ondernemers aan een krachtige sociale gemeenschap met aandacht en respect voor elkaar.

Ga naar de inhoud