In het spoor van de Mammoet

Startpunt
Oosterweg, Ees

Lengte
4,5 km

Kosten
N.v.t.

Kleur markering
Blauwe bordjes met witte pijl en mammoet

Honden
Deels hondenlosloopgebied

Korte omschrijving
In het oeroude landschap van het Buinerveld – zo’n 5,5 km vanaf Borger – is door Staatsbosbeheer een prachtige wandelroute uitgezet: In het spoor van de mammoet. Blauwe bordjes met witte pijlen en mammoet brengen u door het bos, langs uitgestrekte heidevelden, idyllische vennen en pingoruïnes. U komt ook langs het stormbos, een ruig perceel dat in de zeventiger jaren na een storm niet is opgeruimd, en de schuilhut Buinerkeet. De Buinerkeet was vroeger een oude ossenhut en werd gebruikt als stal en schuilplaats voor ossen. Nu is het een rustplaats voor wandelaars en fietsers.

Meer informatie

Onderweg tref je meerdere bankjes om op te zitten aan. De naam In het spoor van de Mammoet is ietwat misleidend, met name voor kinderen, want er is geen mammoet te zien. Dichtstbijzijnde horecagelegenheden vindt men in Ees en in Exloo.

Meer weten?

Voor leuke tips, wandelkaarten, fietsroutes en andere informatie kun je terecht bij het Tourist Info Point in Borger. De enthousiaste vrijwilligers helpen je graag op weg in deze mooie omgeving.

Tourist Info Point Borger

Openingstijden

Mei-oktober: maandag t/m zaterdag van 10.00–17.00 uur.
November-april: maandag t/m zaterdag van 10.00–16.00 uur.

Gesloten op zondagen, 1e en 2e kerstdag, Pasen, Koningsdag, Pinksteren en oud en nieuw.

Hier vind je ons
Hoofdstraat 25
9531 AB Borger

Webshop
shop.bestemmingborgerodoorn.nl

Plan je route
Bel ons op 0599-638729

Cittaslow-gemeente

De gemeente Borger-Odoorn draagt al 12 jaar met trots het predicaat Cittaslow. Dit is een internationale erkenning voor kleinere gemeenten waar het fijn leven is, waar gastvrijheid de norm is en waar we tijd voor elkaar hebben.

Het motto van Cittaslow is Festina lente, wat letterlijk betekent: haast je langzaam. Dat doen we door op een menselijk tempo te genieten van alles in de gemeente. De gemeente werkt samen met haar inwoners en ondernemers aan een krachtige sociale gemeenschap met aandacht en respect voor elkaar.

Ga naar de inhoud