Heideroute

Startpunt
Zwembad de Leewal, Exloo

Lengte
2,7 km

Kosten
N.v.t.

Kleur markering
Blauw

Honden
Aangelijnd

Korte omschrijving
Tussen Exloo en Odoorn heeft Staatsbosbeheer op de Hondsrug een route uitgezet langs en door de heide van het Molenveld. Regelmatig kom je een bankje tegen. De route van ongeveer 2,7 kilometer is gemarkeerd met paaltjes met een blauw schildje.

Wandelknoopunten
44 – 52 – 51 – 74 – 44

Langer wandelen?
De Heideroute is goed te combineren met de Odoornerdennenroute (3 km rood). Ga bij wandelknooppunt 74 niet rechtdoor, maar naar rechts. Bij wandelknooppunt 53 gaat u naar rechts. U zit dan op de rode Odoornerdennenroute. Als u deze hebt rondgemaakt en bij knooppunt 53 bent belandt, gaat u rechtdoor. Bij knooppunt 74 opnieuw naar rechts, u bent dan weer op de blauwe Heideroute.

Onderweg komt u ook andere markeringsbordjes tegen::

  • Drenthepad (geel/rood LAW)
  • Hondsrugpad (LAW)
  • Tijdreis Leewalroute (oranje/mammoet)

Meer informatie
Het is ongeveer 9 km rijden vanaf TIP Borger naar het startpunt van de Heideroute. Dit is een goed aangegeven route, ook zonder kaart. De route is niet rolstoeltoegankelijk.

Meer weten?

Voor leuke tips, wandelkaarten, fietsroutes en andere informatie kun je terecht bij het Tourist Info Point in Borger. De enthousiaste vrijwilligers helpen je graag op weg in deze mooie omgeving.

Tourist Info Point Borger

Openingstijden

Mei-oktober: maandag t/m zaterdag van 10.00–17.00 uur.
November-april: maandag t/m zaterdag van 10.00–16.00 uur.

Gesloten op zondagen, 1e en 2e kerstdag, Pasen, Koningsdag, Pinksteren en oud en nieuw.

Hier vind je ons
Hoofdstraat 25
9531 AB Borger

Webshop
shop.bestemmingborgerodoorn.nl

Plan je route
Bel ons op 0599-638729

Cittaslow-gemeente

De gemeente Borger-Odoorn draagt al 12 jaar met trots het predicaat Cittaslow. Dit is een internationale erkenning voor kleinere gemeenten waar het fijn leven is, waar gastvrijheid de norm is en waar we tijd voor elkaar hebben.

Het motto van Cittaslow is Festina lente, wat letterlijk betekent: haast je langzaam. Dat doen we door op een menselijk tempo te genieten van alles in de gemeente. De gemeente werkt samen met haar inwoners en ondernemers aan een krachtige sociale gemeenschap met aandacht en respect voor elkaar.

Ga naar de inhoud