Drouwenerzand

Startpunt
Gasselterstraat 7, Drouwen
of
Alinghoek 16A, Drouwen

Lengte
5 km

Kosten
N.v.t.

Kleur markering
Paars

Honden
Honden niet toegestaan vanwege Drentse heideschapen

Korte omschrijving
Eens waren de zandstormen van het Drouwenerzand een berucht natuurverschijnsel. Aan het begin van de twintigste eeuw bedwong de mens het Drouwenerzand door het aanplanten van duizenden dennen. Later moesten al die dennen in toom worden houden. Het lukt Het Drentse Landschap om het stuifzand weer tot leven te brengen. Daarmee is het Drouwenerzand een van de weinige actieve stuifzandgebieden in Drenthe. Op allerlei plaatsen langs de bosrand heeft u een goed uitzicht over het prachtige heideveld. Mooie solitaire eiken en opvallende jeneverbessen bepalen het beeld. Paaltjes met paarse koppen wijzen u de weg.

Wandelknooppunten
55 – 58 – 57 – 56 – 55 – 54

Langer wandelen?
Onderweg komt u ook andere markeringsbordjes tegen:

  • Bijvoetpad (13,5 km)
  • Drenthepad (LAW, geel/rode markering)
  • Hondsrugpad (LAW, geel bordje met blauwe tekst)

Meer informatie
Het is ongeveer 4 km rijden vanaf TIP Borger naar het startpunt van de route.

Er zijn twee startpunten:

Deze route is goed aangegeven, ook zonder kaart. Aan het begin van de route hangt een overzichtskaart, desgewenst kunt u hiervan een foto maken. Onderweg zijn er meerdere zitbankjes. Deze wandelroute is niet rolstoeltoegankelijk. Het Peuzelpad, waarbij u bij diverse horecagelegenheden een heerlijke versnapering krijgt, maakt ook gebruik van deze route. Zie voor meer informatie of om te reserveren peuzelpad.nl.

Meer weten?

Voor leuke tips, wandelkaarten, fietsroutes en andere informatie kun je terecht bij het Tourist Info Point in Borger. De enthousiaste vrijwilligers helpen je graag op weg in deze mooie omgeving.

Tourist Info Point Borger

Openingstijden

Mei-oktober: maandag t/m zaterdag van 10.00–17.00 uur.
November-april: maandag t/m zaterdag van 10.00–16.00 uur.

Gesloten op zondagen, 1e en 2e kerstdag, Pasen, Koningsdag, Pinksteren en oud en nieuw.

Hier vind je ons
Hoofdstraat 25
9531 AB Borger

Webshop
shop.bestemmingborgerodoorn.nl

Plan je route
Bel ons op 0599-638729

Cittaslow-gemeente

De gemeente Borger-Odoorn draagt al 12 jaar met trots het predicaat Cittaslow. Dit is een internationale erkenning voor kleinere gemeenten waar het fijn leven is, waar gastvrijheid de norm is en waar we tijd voor elkaar hebben.

Het motto van Cittaslow is Festina lente, wat letterlijk betekent: haast je langzaam. Dat doen we door op een menselijk tempo te genieten van alles in de gemeente. De gemeente werkt samen met haar inwoners en ondernemers aan een krachtige sociale gemeenschap met aandacht en respect voor elkaar.

Ga naar de inhoud