Dennenbosroute

Startpunt
Bodenpad Ees

Lengte
3 km

Kosten
N.v.t.

Kleur markering
Geel

Honden
Deels hondenlosloopgebied

Korte omschrijving
In Boswachterij Exloo heeft Staatsbosbeheer een gemarkeerde wandelroute uitgezet met gele bordjes van 3 km. Je loopt afwisselend door besloten naald- en loofbos, open heide en stuifzanden en langs grafheuvels en een oorlogsmonument.

Langer wandelen?
Iets over de helft van de route, bij knooppunt 82, heeft u twee keuzemogelijkheden: de gele Dennenroute vervolgen, of linksaf slaan. Slaat u linksaf dan verlengt u de route met ongeveer 4 km (rode Zevenheuveltjesroute). Bij knooppunt 81 zit u weer op de gele route.

Meer informatie
Het is ongeveer 3,5 km rijden vanaf TIP Borger naar het startpunt van de route. Horecagelegenheden vindt men in Ees (1,5 km), Exloo (3,7 km) en Borger (3,7 km).

Meer weten?

Voor leuke tips, wandelkaarten, fietsroutes en andere informatie kun je terecht bij het Tourist Info Point in Borger. De enthousiaste vrijwilligers helpen je graag op weg in deze mooie omgeving.

Tourist Info Point Borger

Openingstijden

Mei-oktober: maandag t/m zaterdag van 10.00–17.00 uur.
November-april: maandag t/m zaterdag van 10.00–16.00 uur.

Gesloten op zondagen, 1e en 2e kerstdag, Pasen, Koningsdag, Pinksteren en oud en nieuw.

Hier vind je ons
Hoofdstraat 25
9531 AB Borger

Webshop
shop.bestemmingborgerodoorn.nl

Plan je route
Bel ons op 0599-638729

Cittaslow-gemeente

De gemeente Borger-Odoorn draagt al 12 jaar met trots het predicaat Cittaslow. Dit is een internationale erkenning voor kleinere gemeenten waar het fijn leven is, waar gastvrijheid de norm is en waar we tijd voor elkaar hebben.

Het motto van Cittaslow is Festina lente, wat letterlijk betekent: haast je langzaam. Dat doen we door op een menselijk tempo te genieten van alles in de gemeente. De gemeente werkt samen met haar inwoners en ondernemers aan een krachtige sociale gemeenschap met aandacht en respect voor elkaar.

Ga naar de inhoud