Bijvoetpad

Startpunt
Hunebedcentrum, Borger

Lengte
13,5 km

Kosten
Gratis

Kleur markering
Zeshoekig wit bordje met bruin opschrift

Honden
Aangelijnd

Korte omschrijving
Deze bewegwijzerde wandelroute van 13,5 kilometer start bij het Hunebedcentrum in Borger en volgt het spoor van de hunebedbouwers rondom de omliggende dorpjes Bronneger en Drouwen. Onderweg kom je langs een aantal hunebedden waarbij het grootste hunebed, de D27 bij het Hunebedcentrum, natuurlijk niet mag ontbreken. Via verharde- en onverharde paden loop je door het gevarieerde landschap van de Hondsrug. Bossen en landerijen wisselen elkaar af en de wandeling biedt je prachtige vergezichten. Het ‘Bijvoetpad’ dankt haar naam aan het plantje ‘Bijvoet’ (Latijnse naam: Artemisia vulgaris). Dit is een algemeen voorkomende zomerplant die door de Romeinen werd gebruikt als middel tegen vermoeide voeten.

Langer wandelen?
Deze route start op een plek waar meer routes starten. Als u meerdere routes achter elkaar loopt, dan loopt u meer kilometers, maar wel via een gemarkeerde route.

Meer informatie

Meer weten?

Voor leuke tips, wandelkaarten, fietsroutes en andere informatie kun je terecht bij het Tourist Info Point in Borger. De enthousiaste vrijwilligers helpen je graag op weg in deze mooie omgeving.

Tourist Info Point Borger

Openingstijden

Mei-oktober: maandag t/m zaterdag van 10.00–17.00 uur.
November-april: maandag t/m zaterdag van 10.00–16.00 uur.

Gesloten op zondagen, 1e en 2e kerstdag, Pasen, Koningsdag, Pinksteren en oud en nieuw.

Hier vind je ons
Hoofdstraat 25
9531 AB Borger

Webshop
shop.bestemmingborgerodoorn.nl

Plan je route
Bel ons op 0599-638729

Cittaslow-gemeente

De gemeente Borger-Odoorn draagt al 12 jaar met trots het predicaat Cittaslow. Dit is een internationale erkenning voor kleinere gemeenten waar het fijn leven is, waar gastvrijheid de norm is en waar we tijd voor elkaar hebben.

Het motto van Cittaslow is Festina lente, wat letterlijk betekent: haast je langzaam. Dat doen we door op een menselijk tempo te genieten van alles in de gemeente. De gemeente werkt samen met haar inwoners en ondernemers aan een krachtige sociale gemeenschap met aandacht en respect voor elkaar.

Ga naar de inhoud