Dichter bij Odoorn

Startpunt
Dorpsplein, Odoorn

Lengte
3 en/of 4 km

Kosten
Gratis

Kleur markering
Geen – dit is een ongemarkeerde wandelroute

Honden
Deels aangelijnd

Korte omschrijving
Dichter bij Odoorn is een wandel/fietsroute door het mooie op de Hondsrug gelegen Drentse dorp Odoorn. De tocht start op het dorpsplein en bestaat uit 2 routes. De blauwe route van 3 km brengt je gedeeltelijk langs oud Odoorn. De oranje route is ongeveer 4 km. De gedichten staan op panelen langs de route. Ze hebben betrekking op de rijke cultuur en geschiedenis van Odoorn en zijn geschreven door dichters uit Odoorn en/of dichters die een (historische) binding hebben met Odoorn. Via een QR-code krijg je achtergrondinformatie over gedicht en dichter.

Bezienswaardigheden

  • De Nederlands Hervormde Kerk
  • Het transformatorhuisje
  • De oude melkfabriek waarin nu een leuk winkeltje zit: Pand 11
  • Het armenhoes

Meer informatie
Vanaf de TIP is het ongeveer 11 km rijden naar Odoorn, waar voldoende parkeergelegenheid is. De dichtstbijzijnde horecagelegenheden zijn op loopafstand in Odoorn. Deze route is niet wielvriendelijk en langs de route staan weining bankjes. Deze route is niet zonder het boekje te lopen, ook niet met wandelknooppunten. Het boekje is gratis te verkrijgen bij horecagelegenheden in Odoorn of via het TIP in Borger. Bij de start van de route op het kerkplein staat een paneel met de route, waarvan men een foto kan maken.

Meer weten?

Voor leuke tips, wandelkaarten, fietsroutes en andere informatie kun je terecht bij het Tourist Info Point in Borger. De enthousiaste vrijwilligers helpen je graag op weg in deze mooie omgeving.

Tourist Info Point Borger

Openingstijden

Mei-oktober: maandag t/m zaterdag van 10.00–17.00 uur.
November-april: maandag t/m zaterdag van 10.00–16.00 uur.

Gesloten op zondagen, 1e en 2e kerstdag, Pasen, Koningsdag, Pinksteren en oud en nieuw.

Hier vind je ons
Hoofdstraat 25
9531 AB Borger

Webshop
shop.bestemmingborgerodoorn.nl

Plan je route
Bel ons op 0599-638729

Cittaslow-gemeente

De gemeente Borger-Odoorn draagt al 12 jaar met trots het predicaat Cittaslow. Dit is een internationale erkenning voor kleinere gemeenten waar het fijn leven is, waar gastvrijheid de norm is en waar we tijd voor elkaar hebben.

Het motto van Cittaslow is Festina lente, wat letterlijk betekent: haast je langzaam. Dat doen we door op een menselijk tempo te genieten van alles in de gemeente. De gemeente werkt samen met haar inwoners en ondernemers aan een krachtige sociale gemeenschap met aandacht en respect voor elkaar.

Ga naar de inhoud