Subsidie Vitale Vakantieparken voor De Bosrand

Onderstaand artikel verscheen op 29 januari j.l. op de website van nieuwsbode.info

Martijn Huisman en Naduah Bervoets van Recreatiepark De Bosrand in Ellertshaar hebben 27 januari j.l. een cheque van 100.000 euro in ontvangst mogen nemen.

Ondernemers Martijn Huisman en Naduah Bervoets (links) krijgen de cheque overhandigd door gedeputeerde Henk Brink en wethouder Jeroen Hartsuiker. (foto: gemeente Borger-Odoorn/Jan Anninga)

De cheque is een subsidie vanuit het REX-programma van Vitale Vakantieparken Drenthe (VVP). Het Recreatie Excellentie Programma (REX) is opgericht om ambitieuze ondernemers te stimuleren om tot de top van de vakantieparken te behoren. De gemeente Borger-Odoorn stimuleert De Bosrand graag omdat zij ook bereid zijn een stap extra te zetten. Gedeputeerde Henk Brink, ook lid van de stuurgroep van Vitale Vakantieparken Drenthe, kwam de subsidie samen met wethouder Jeroen Hartsuiker van Borger-Odoorn persoonlijk overhandigen in de vorm van een symbolische cheque.

Eind 2020 hebben Martijn en Naduah een voormalig melkveebedrijf met camping overgenomen. Hiermee kwam hun droom uit om een recreatiepark te creëren waar mensen kunnen verblijven én recreëren met als hoofdthema pony’s en daarnaast een diversiteit aan dieren. Inmiddels is de transformatie begonnen en is het terrein uitgegroeid tot een recreatiebedrijf met een FarmCamps-locatie. Toeristen kunnen hier verblijven met eigen kampeermiddelen, in trekkershutten en in luxe FarmCamps-tenten. Naast de vele pony’s zijn er ook veel andere dieren zoals alpaca’s, konijnen, ezels, varkens, geiten, kippen, katten, hertjes en eenden. Het is mogelijk om rijles te volgen, buitenritten te maken en uiteraard zijn er mogelijkheden om met de pony’s te knuffelen en te wandelen. Uitermate populair zijn de alpacawandelingen door het Nationaal Park de Drentsche Aa. Naast het recreatiepark ligt een bos met een idyllisch bosmeer. De Bosrand is ook een ideale plek om met het gezin of vrienden iets leuks te gaan doen. Mensen hoeven dus niet per se op het recreatiepark te verblijven voor een leuke activiteit.

Ga naar de inhoud