Ontdek de Hondsrug per auto

De Hondsrug is een prachtig uitgestrekt gebied waar geschiedenis, landschapshistorie en natuur elkaar in een rap tempo afwisselen. Om een indruk te krijgen van dit gebied is een autoroute ontwikkeld.

Het ontstaan van de route

Met het verdwijnen van de autoroute die de ANWB in het verleden had uitgezet was er vraag naar een nieuw autoroute. De vrijwilligers bij het TIP-kantoor in Borger hebben daarom hun krachten gebundeld en een compleet nieuwe autoroute ontwikkeld. Zo kan iedereen ontdekken wat de Hondsrug te bieden heeft en zelf op ontdekking in het gebied.

Het routeboekje

In het boekje vindt u de tekst die een heldere omschrijving van de route geeft. Daarnaast hebben de vrijwilligers ook hun uiterste best gedaan om ook informatie uit te schrijven over de bijzondere plekken die uit tegenkomt terwijl u de route aan het rijden bent. U heeft de keuze te stoppen bij bezienswaardigheden als kerken, hunebedden en zelfs een molen.

Drie routes in één

De route of beter gezegd routes starten in Borger. De route is opgedeeld in twee delen en u kan ervoor kiezen alleen het noordelijke deel te rijden en later het zuidelijke deel of om deze route in een keer af te leggen. Voor al deze opties zijn er omschrijvingen opgenomen in het routeboekje.

Route aanschaffen of meer weten?

Kom dan langs bij het Tourist Info Point in Borger, de route is hier te koop en de vrijwilligers geven graag advies over musea, leuke tips, wandelkaarten, fietsroutes en andere informatie over de omgeving. Het TIP-kantoor is te vinden aan Hoofdstraat 25 te Borger en is geopend op maandag t/m zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

Ga naar de inhoud