Hunebedcentrum Kidsproof Museum 2024

Het Hunebedcentrum mag zich een jaar lang een Kidsproof museum noemen. Het betekent dat kinderen het Hunebedcentrum een zeer hoge waardering geven en daarnaast het museum aanraden aan andere kinderen. Waarom is het Hunebedcentrum dan zo leuk?

Het is heel leuk omdat je muziek kan maken en de oermensen zijn heel lief. De speurtocht is ook heel leuk!

—Beoordeling door één van de kinderen

Kennis maken met je omgeving

Het Hunebedcentrum zet zich in om ook voor kinderen een boeiende en leerzame ervaring te bieden. “Wij willen dat het museum voor kinderen een fijne omgeving is waarin zij kennis kunnen maken met de prehistorie van Drenthe en de invloed daarvan op hun huidige omgeving. Door het behalen van het keurmerk kidsproof weten we zeker dat we dit op een goede manier doen.” vertelt Karla de Roest, hoofd Educatie. Het Hunebedcentrum mocht ook de afgelopen jaren al het keurmerk kidsproof dragen.

Wij willen dat het museum voor kinderen een fijne omgeving is waarin zij kennis kunnen maken met de prehistorie van Drenthe en de invloed daarvan op hun huidige omgeving.

—Karla de Roest, hoofd Educatie

Kennis maken met je omgeving

Het kwaliteitsstempel kidsproof is een initiatief van de landelijke Museumvereniging en laat zich het beste vergelijken met de Michelinsterren van de museumwereld. Het komt tot stand door en voor kinderen. Museuminspecteurs tot en met 12 jaar kunnen zelf alle musea in Nederland beoordelen. Dankzij meer dan 9.000 museuminspecteurs en 15.000 inspecties zijn er landelijk 77 Kidsproof musea gekozen voor 2024, waarvan er twee te vinden zijn in de provincie Drenthe.

Over Stichting Hunebedcentrum: Stichting Hunebedcentrum zich in voor de bescherming van alle archeologische monumenten in Drenthe. Door communicatie en educatie vergroot de stichting de bewustwording en het draagvlak omtrent hunebedden, grafheuvels en andere monumenten. Het museum is gelegen naast het grootste hunebed van Nederland in Borger en wordt jaarlijks bezocht door zo’n 85.000 bezoekers per jaar.

Ga naar de inhoud