EK Vierspannen & WK Paramennen Exloo

Hippisch Centrum Exloo is van 23 tot en met 27 augustus 2023 gastheer van zowel het Europees Kampioenschap vierspannen als het Wereldkampioenschap paramennen.

In de ruim 50-jarige geschiedenis van het EK vierspannen is het de tweede keer dat Nederland gastheer is van dit kampioenschap. Jong en oud kunnen genieten van dit prachtige paardensportevenement vol spanning en sensatie. Voor de kleine bezoekers zijn er diverse leuke activiteiten, zoals ponyrijden, springkussen, schminken en schatgraven. De verschillende foodtrucks bieden lekkernijen voor elk wat wils. Mogelijkheden genoeg voor een heerlijk dagje uit voor het hele gezin, en nog gratis ook!

Programma

Elke dag van ca. 09.00 – 17.00 uur:

  • Donderdag 24 augustus: dressuur Para Equestrian & vierspan paarden (deel 1)
  • Vrijdag 25 augustus: dressuur vierspan paarden (deel 2)
  • Zaterdag 26 augustus: marathon met 8 spectaculaire hindernissen
  • Zondag 27 augustus: show Thunderguys, vaardigheid & medailleceremonie

Toegang is alle dagen gratis

De toegang is alle dagen gratis. Er is voldoende parkeergelegenheid (€5), ook voor mindervaliden. Er is een aparte parkeerplek voor fietsers.

Mindervaliden

Uiteraard wordt er rekening gehouden met mindervaliden. Er zijn aangepaste toiletten op het terrein en bij de hoofdpiste wordt plaats vrijgehouden voor rolstoelgebruikers. Er is een parkeerplaats voor mindervaliden gereserveerd.

Locatie

De wedstrijd vindt plaats op de terreinen van:

Hippisch Centrum Exloo
Valtherweg 27A
7875 TA Exloo

Plan je route

Kijk voor actuele informatie en het volledige programma op de website van Hippisch Centrum Exloo.

Ga naar de inhoud