banner-natuur-13
 

St. Bestemming Borger-Odoorn zoekt vrijwilligers

Word jij een vrijwillige collega van ons?

Een goed gevoel vrijwilliger te zijn is vrijwillig, maar niet vrijblijvend
Is verbonden, maar niet gebonden
Is onbetaalbaar, maar niet te koop
Is positief denken, is positief doen
Wel als enig doel; voor jezelf en de ander een goed gevoel!

Gemeente Borger-Odoorn is een toeristische gemeente met ruim 1 miljoen overnachtingen per jaar en ligt midden in het Hondsruggebied. Veel ondernemers zorgen ervoor dat de toeristen, die onze gemeente bezoeken, het aan niets ontbreekt. De rol van de vrijwilligers bij Stichting Bestemming Borger-Odoorn is daarbij erg belangrijk!

De vrijwilligers zijn de ambassadeurs van de gemeente Borger-Odoorn, voor de toerist maar ook voor de (nieuwe) inwoners van de gemeente.

Er is weer ruimte in ons team voor nieuwe vrijwilligers, die naast kennis van de gemeente Borger-Odoorn ook beseffen een onderdeel te zijn van de Hondsrug en Drenthe.

Je komt bij ons in een gezellig team met veel kennis van de (toeristische) omgeving. Daarnaast krijg je de gelegenheid om je kennis te vergroten door diverse cursussen te volgen op toeristisch gebied.

Wat maakt jou geschikt om vrijwilliger te worden?

  • Het gastheerschap heb je hoog in het vaandel staan en in je dienstverlening geeft je net dat beetje ‘extra’.
  • Enige topografische kennis is belangrijk om het gebied snel eigen te kunnen maken.
  • Je bent nieuwsgierig naar het gehele gebied: gemeente Borger-Odoorn, de Hondsrug en Drenthe, maar ook naar de geschiedenis van ons gebied.
  • Je bent bereid om cursussen te volgen die aangeboden worden om de toeristische kennis te vergroten.
  • Het is fijn dat je je verstaanbaar kunt maken in het Duits en/of Engels.
  • Je vindt het niet erg om minimaal 2 dagdelen per week beschikbaar te zijn en af en toe op een zaterdag en zondag. Een dienst is ongeveer 4 uur.
  • De TIP kantoren staan in Exloo en Borger. Je kunt ingezet worden bij beide kantoren maar jouw voorkeur horen we graag.
  • Tijdens ondernemersbijeenkomsten vind je het leuk om met ondernemers in gesprek te gaan. Ook hier ben je een ware gastvrouw/heer.

Wil jij een vrijwilliger collega worden van Stichting Bestemming Borger-Odoorn en herken jij jezelf in bovenstaande, dan ontvangen wij graag je cv en motivatie. Voor vragen kun je ons bereiken op tel. 06-52490050.